Clicky

Iraanse recepten en illustratie

Iraanse recepten en illustratie

Blogcategorieën
Iraanse recepten en illustratie

Iraanse recepten en illustratie

Geplaatst op 7-3-2017 door Mme Ziba

Daar is ie dan. Eindelijk. Mijn webwinkel!

Het resultaat van een proces dat ongeveer een jaar geleden begon. Op vakantie in Iran was ik aan het nadenken over de invulling van een nieuw project bij terugkomst in Nederland. Naast mijn werk als docent wilde ik met illustreren aan de slag, dat had ik besloten. Terwijl ik aan het nadenken was over hoe en wat ging de vakantie door: we aten lekker en ik zat graag in de keuken thee te drinken en in de pannen te kijken. Af en toe even iets voorproeven. Ik had al eerder Iraanse recepten leren koken en leerde er nu weer vanalles bij. En opeens had ik het gevoel dat alles op zijn plek viel.

Wat doe ik het allerliefst? Tekenen, schilderen...altijd gedaan. Wat vind ik echt belangrijk? Bruggen bouwen. Tussen werelden die elkaar niet altijd lijken te begrijpen. Wat kunnen mensen overal waarderen? Lekker eten!

Ok, dit is het! Ik ga een kookboek schrijven met heerlijke Perzische gerechten. Al het lekkere eten dat ik in Iran heb leren kennen en koken. Ik illustreer het boek zelf en er komen foto's bij en ...  Vol plannen en beelden in mijn hoofd ging ik terug naar huis en aan de slag! Beetje bij beetje kwam ik erachter dat er veel bij komt kijken, bij het schrijven van een kookboek. Misschien net iets meer dan ik kon overzien. Het project was zo groot dat ik niet meer goed wist hoe ik eraan moest beginnen. Dit is het stadium waarin alles van tafel vegen en overgaan tot de orde van de dag op de loer liggen. Maar dat zou me niet gebeuren. Nee, ik ga mijn plannen aanpassen. Ik maak er behapbare brokken van, zodat ik door kan.

Zo ben ik begonnen aan een serie receptkaarten en uitnodigingskaarten. De eerste serie is nu af! Gedrukt en wel! Te koop in mijn zelf ontwikkelde webwinkel, waar inmiddels ook andere dingen te vinden zijn. Ik ben blij met dit eerste resultaat. En dat kookboek? Dat komt er ook nog wel!

 

Perzische receptkaarten

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!